Logó

Lectori salutem!

Tisztelettel köszöntjük az irodalomkedvelő magyar Olvasót!
Ez az oldal a Magyar Múzsa kulturális folyóirat internetes változata. Politikától független kulturális orgánum vagyunk.

Hiszünk a jó irodalomban, a kultúra erkölcsi küldetésében és az alkotók személyes felelősségében, népek és kultúrák egyenrangúságában, az emberiség morális egységében. Az irodalmi érték hatalmi, bürokratikus és gazdasági szempontoktól független.

Kis népek vannak, kis kultúrák nincsenek.

Magyarok vagyunk, magyarságunk által pedig emberek. A tradíció által élünk, és szeretnénk magunk is éltető hagyománnyá válni a jövendő számára.

Olyan időket élünk, amikor a globálissal szemben felértékelődik a lokális hagyományok, a helyi kultúrák szerepe. Javulást kizárólag a nyelvüket és kultúrájukat öntudatosan őrző, egymással a kölcsönös megbecsülés jegyében békésen együttműködni képes kisközösségek megerősödése jelenthet.

A régi korok politikai receptjei végérvényesen lejártak. Nem lázadás. Nem forradalom. Nem fegyveres felkelés. Nem osztályharc. Nem magányosan gyilkoló fanatikusok. Nem városi gerillaharcok, terrorpartizánok. Az erőszaknak nincs jövője, nem képezi semmiféle fejlődés elemét.

Kulcsfontosságú a kis népek és nemzetek megmaradása, a helyi és regionális kultúrák közösségteremtő és megtartó funkciójának erősödése. Egyedül ez hozhat a világ számára valódi, emberhez méltó jövőt. Nagyon fontos a helyi és nemzeti nyelvű irodalmak szerepe.

Az irodalomnak ősidők óta az egyik legfontosabb küldetése a szenvedők, elnyomottak, a hatalom és gazdaság terheit viselő kisemberek sorsának feltárása, felmutatása. Meg az erkölcsi szempontok egyetemességéhez való szívós ragaszkodás.

Az irodalmi formák köre véges, de variálhatóságuk lehetősége végtelen.

A kultúra éppen annyira hasznos az embernek, amennyire hasznos az ember - Önmagának.

Értékes, jó műveket szeretnénk Önöknek ajándékozni ezen az oldalon.

Isten áldjon minden kedves Olvasót!

Pete László Miklós

Honlapunk szerzői

Lépjen velünk kapcsolatba!

Küldje el kéziratát! Minél több kapcsolatot szeretnénk, és kölcsönös együttműködés kialakítását tervezzük mindenkivel, akivel lehet és érdemes...

    Adatait harmadik félnek nem adjuk ki és az adatvédelmi elveink szerint tároljuk.
    2022 - Magyar Újságírók Közössége, Minden jog fenntartva | Tárhelyszolgáltató: Euro Bioinvest Kft.
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram